טיפים לשימוש בפירות יבשים
אמנם ט"ו בשבט עבר, אבל סביר מאוד להניח שלרובכם נותרה במקרר כמות לא מבוטלת של פירות יבשים מהחג שחלף.
אז לפני שאתם ממהרים לאכול את הכל בבת אחת או לחלופים להיפטר מהפירות כדי לחסוך מקום במקרר, הרשו לנו לתת לכם מספר טיפים שיעזרו לכם לשמור על הפירות טריים וטעימים.
טיפ ראשון – לשמור במקפיא
הכלל הראשון בפירות יבשים וזה תקף אגב מהרגע שקניתם אותם, הוא לשמור אותם במקפיא. פירות יבשים נשמרים במקפיא מצוין והמקפיא יכול לשמור על טריותם גם חודשים קדימה.
מעבר לזה, אחרי שאתם מוציאים פירות יבשים מהמקפיא הרבה יותר טעים לאכול אותם והרבה יותר נוח לחתוך אותם.
טיפ שני – להוסיף מים רותחים
במידה ואתם מרגישים שהפירות היבשים שלכם קשים מידי, אתם יכולים לשפוך עליהם מעט מים רותחים ולסנן באמצעות מסננת. המים הרותחים ירככו את הפירות ויחזירו את הצבע והטעם אליהם.
מים רותחים גם יאפשרו לכם לחתוך את הפירות בקלות יותר, במידה וברצונכם לעשות כך. ואם כבר במים רותחים וחיתוך עסקינן, מומלץ מאוד לטבול את הסכין במים רותחים, כדי ליהנות מחיתוך נוח ויפה יותר.
טיפ שלישי – לפדר עם קמח
אחרי שחתכם את הפירות היבשים, מומלץ מאוד להוסיף אותם לסלטים, תבשילים או עוגות ובכל מקרה כדאי תמיד לפדר אותם עם קמח לפני הערבוב. הקמח יעטוף אותם בשכבת הגנה ויצור למעשה הפרדה בין כל חלק וחלק של פרי.
טיפ רביעי – להוסיף לבישולים
לגבי הבישולים, אנחנו ממליצים לערבב פירות יבשים עם אורז ולמלא בעוף. אפשר להשתמש עם פירות יבשים בעוגות ובעצם, כמעט בכל תבשיל או קינוח. מה שחשוב מאוד לזכור, הוא להתייחס לטיפ השלישי שהזכרנו ותמיד אבל תמיד לפדר את הפירות בעזרת קמח לפני כדי להפריד ביניהם.
פירות יבשים לא רק בט"ו בשבט
בשורה התחתונה, יש הרבה מאוד דרכים יצירתיות לשמור, להשתמש ולאכול פירות יבשים ולא משנה באיזו שיטה תבחרו או לאיזו מטרה, תהיו בטוחים שהפירות היבשים ישרתו אתכם נאמנה לא רק בחג האילנות, אלא בכל יום מימות השנה.