מתכון פשוט של עוגיות טחינה
יש מאכלים שאנחנו כל כך רגילים לאכול, למעשה הם חלק בלתי נפרד מהמטבח שלנו, ואנחנו לא יודעים עליהם הרבה. רוב האנשים פשוט יודעים שטחינה עשויה מגרגרי שומשום. פחות אנשים יודעים שחלבה עשויה מטחינה ושיש עוד הרבה מאכלים במזרח התיכון ובצפון ומזרח אפריקה שעשויים מחומר הגלם הנפלא הזה.
טחינה מומלצת מאוד לאכילה מכיוון שהיא שופעת בחלבונים, בחומצות שומן בלתי רוויות, בסידן ובוויטמינים והיא גם דלה בפחמימות.
מסתבר שאם נלך לקנות חומוס בארצות הברית, נגלה שהוא לא כולל טחינה, כיוון שברוב מדינות המערב הטחינה היא חומר גלם מאוד יקר ונדיר, בניגוד לארצנו הקטנטונת. כאן בארץ הטחינה עד לשנות ה-80 הייתה נחלתם של ערבים ובני עדות המזרח בעיקר, ואפשר היה להיתקל בה בעיקר בדוכני פלאפל. מה שעשה את המהפך והביא את הטחינה לכל המטבחים באשר הם הוא שיווק של מטבלי טחינה מוכנים ובשלב מאוחר יותר של טחינה גולמית שהיא אגב נכללת במזונות על
ועכשיו קבלו מתכון נהדר של עוגיות טחינה מנצחות!
מומלץ להשתמש בטחינה איכותית
משומשום מלא של אלמנדוס ›
מתכון של עוגיות טחינה שתמיד מצליח
קודם כל, מה אנחנו צריכים?
חומרים שיספיקו ל- 50 עוגיות:
בשביל הבצק:
200 גרם חמאה רכה
כוס אחת של סוכר
קצת מלח
כוס אחת של טחינה גולמית איכותית
שלוש כוסות של קמח עוגיות מנופה
שקית אחת (10 גרם) אבקת אפייה
בשביל הקישוט
אבקת סוכר
ועכשיו, איך אנחנו מכינים?
1. קודם כל אנחנו מתחילים עם להכין את הבצק: אנחנו מניחים בקערת המיקסר חמאה, סוכר ומלח ומעבדים עם וו גיטרה במשך כ-2 דקות בקצב איטי עד שמתקבלת תערובת אחידה. אם צריך אז עוצרים מדי פעם את העיבוד בשביל לחלץ את החמאה מהדפנות באמצעות מרית.
2. בשלב הבא מוסיפים טחינה וממשיכים לערבל עד שהטחינה נטמעת היטב בתערובת. אז מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבלים עוד ועוד, עד שמתקבל בצק אחיד ויציב. עכשיו אפילו להוציא מהקערה, לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולאחסן במקרר במשך חצי שעה. עכשיו מחכים בסבלנות. הולכים לקרוא ספר או משהו.
3. חוזרים למטבח ומוציאים את הבצק מהמקרר. מניחים אותו על משטח עבודה מקומח. חוצים את הבצק באמצעות סכין ויוצרים מכל חלק גליל בקוטר של 4 ס"מ. עוטפים את הגלילים בניילון ומכניסים למקפיא למשך שעה. שוב מחכים בסבלנות, הולכים לעשות כביסה, ספונג'ה וכל מיני דברים שצריך לעשות בבית.
4. כעבור שעה קלה חוזרים למטבח ומרפדים תבנית בנייר אפייה ומחממים אצ התנור ל- 180 מעלות.
5. עכשיו אנחנו פורסים ואופים: מוציאים את הגלילים מהמקפיא ופורסים לעיגולים בעובי של חצי ס"מ. מניחים את העיגולים על גבי התבנית במרווחים של 1 ס"מ. בשלב הבא אופים בתנור החם במשך רבע שעה לערך עד שהעוגיות מקבלות גוון זהוב.
6. כמעט סיימנו: נותנים לעוגיות להצטנן לחלוטין ורק אז מפזרים עליהן אבקת סוכר. עכשיו אפשר לאכול בהנאה ואת מה שנשאר לשמור בכלי אטום בטמפרטורת החדר, עד תקופה של עשרה ימים.
7. בתיאבון!