מתכון עוגיות בטמן, עוגיות מרציפן עם שקדים

עוגיות בטמן

| קל | כשרות כשר חלבי
מצרכים

מצרכים ל-50 יחידות

500 גר' מרציפן
150 גר' שקדים חצויים
50 גר' ביצים וקצת חלב להבריק את העוגיות

לערבב 200 גר' סוכר גבישי ו-150 גר' מים כדי להכין זיגוג (להוסיף מעט מי ורדים או ברנדי).

מומלץ להשתמש במרציפן איכותי 52%  של לובקה >

אופן הכנה

לרדד את המרציפן לעובי של 10 מ"מ. להשתמש בחותכן עוגיות (כ-30 מ"מ). לחתוך את הבצק לחתיכות קטנות של כ-10 גר' כל יחידה. לגלגל כדורים, להצמיד 3 חצאי שקדים מסביב לכל כדור בחלק העליון הקידמי, למרוח בתערובת הביצים והחלב.

טמפרטורת אפיה: 160 מעלות
זמן אפיה: כ-15 דקות בתנור שחומם מראש.

להרתיח את הסוכר והמים, להוסיף מעט מי ורדים או ברנדי .
למרוח את הזיגוג על העוגיות בעודן חמות.

מתכונים נוספים