עוגת גזר שוויצרית

עוגת גזר שוויצרית

| בינוני | כשרות כשר פרווה
מצרכים

200 גר' מרציפן 52% של לובקה
100 גר' חלמונים
40 גר' ברנדי

200 גר' חלבונים
100 גר' סוכר
1 גר' מלח

250 גר' גזר מגורד
250 גר' קמח אגוז לוז טבעי (לוז טבעי גרוס)
20 גר' קמח חיטה
1 גר' אבקת אפיה

אופן הכנה

להקציף את המרציפן עם החלמונים והברנדי עד לקבלת מסה בהירה וקרמית.
להקציף את החלבונים עם סוכר ומלח עד שהופך לקצף חזק. לערבב את הגזר המגורד עם קמח הלוז הטבעי וקמח חיטה. לחילופין, לקפל את הגזר, קמח אגוזי הלוז וקצף החלבונים לתוך קצף החלבונים לאט ובהדרגה. להעביר את העיסה לתבנית בקוטר 26 ס"מ.

טמפרטורת אפיה: 180 מעלות
זמן אפיה: 35-45 דקות

לחתוך את עוגת הגזר לאחר שהתקררה באמצע, להרטיב עם ברנדי (1:1 ברנדי ותמיסת סוכר) ולמלא בשכבה דקה של קרם אגוזים ( מתובל בממרח אגוזי לוז ) אפשר להגיש את העוגה ללא מילוי.

מעל העוגה למרוח שכבה דקה של מרציפן , לפני שמצפים בשוקולד לבן. לקשט עם גזרים קטנים ממרציפן.

מומלץ להשתמש במרציפן איכותי 52%  של לובקה >

מתכונים נוספים