מתכון אוזני המן במגוון טעים

אוזני המן

| קל | כשרות חלבי, כשר
מצרכים

500 גרם (2/3 3 כוסות) קמח

50 גרם (½ כוס) אבקת שקדים (לא שקדים טחונים)

270 גרם חמאה

2 ביצים

160 גרם (11/3 כוסות) אבקת סוכר

קורט מלח

4 גרם (1 כפית) אבקת אפייה

אופן הכנה
  1. מערבבים חמאה וסוכר במיקסר עם וו גיטרה, לתערובת תפוחה.
  2. בקערה נפרדת מערבבים את החומרים היבשים.
  3. כשהתערובת תפוחה מוסיפים את הביצים בזו אחר זו עד להטמעה.
  4. מוסיפים מחצית מהחומרים היבשים, מערבבים, מוסיפים את המחצית השנייה ומערבבים שוב. כלל חשוב בבצק פריך הוא להמעיט בלישה.
  5. עוטפים בניילון נצמד ומקררים שעתיים.
  6. מרדדים את הבצק לעובי חצי סנטימטר וקורצים עיגולים.
  7. בעזרת שקית זילוף או כפית מניחים מהמילוי במרכז העיגול, מקפלים שלוש צלעות למרכז ומהדקים היטב.
  8. אופים בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות, כ־13 דקות.

מתכונים נוספים