עוגת שוקולד – מתאימה לכל יום

מחפשים לעשות קינוח שכל האורחים שלכם יאהבו? רוצים להכין קינוח שבטוח תקבלו עליו מחמאות? עוגת שוקלד, היא העוגה המושלמת לכל אירוע ולכל יום, ללא ספק!

עוגת שוקלד זו העוגה המושלמת ביותר לאירועים ובכלל לכל יום בשנה. זה נכון שיש מתכוני עוגות רבים טובים וטעימים יותר אך במידה וקהל הסועדים רחב ולכל אחד יש טעם ייחודי אזי עוגת השוקולד הקלאסית תתן פתרון מעולה. עוגת השוקולד נותנת ביטחון ומגדילה את הסיכויים שרוב הסועדים יאהבו את העוגה שהכנתם.

עוגות וילדים – אף אחד לא יסרב לטעימה

כאשר מדובר בילדים ועוגות או קינוחים בכלל השמים הם הגבול. בדרך כלל ילדים לא יסרבו לטעימה של עוגה גם אם הם לא הכי אוהבים את המרכיבים שלה. עוגות עם שוקולד, קצפת, סירופ וצבעים עזים יגרמו לילדים לרוץ לטעום את העוגה שיצעה הרגע לקראתם.
רוצים לנסות להפתיע את האורחים או את בני המשפחה? נסו להכין את המתכון הבא! מתכון פשוט וקל להכנה, שכל אחד יכול להכין – עוגת שוקולד מדהימה שלא תפסיק לקבל מחמאות.

עדשים צבעוניות 1

קישוטים לעוגה
איך אפשר בלי, גם כשמדובר בעוגות לימי הולדת וגם בעוגות לאירועים מיוחדים וחתונות, הקישוטים מוסיפים למראה המרהיב, מעוררים את החושים ואת התאבון וכמובן טעימים ומשדרגים כל מאפה.

למבחר קישוטים לעוגה של אלמנדוס >

 

מתכון לעוגת שוקולד

מצרכים להכנת המתכון:
3 ביצים בגודל M
כוס קטנה של סוכר לבן
כוס מים רותחים
כוס קטנה של שמן
2.5 כוסות של קמח תופח
שקית אחת של סוכר וניל
אבקת שוקולית
מצרכים להכנת ציפוי השוקולד:
חבילה אחת של שמנת מתוקה
200 גרם של שוקולד מריר איכותי
אופן הכנת העוגה:
1.    מתחילים מהקצפה של החלבונים ותוך כדי שופכים את כוס הסוכר לתבנית.
2.    מוסיפים לעיסה את כל שאר החומרים וממשיכים לערבב היטב עד הגעה לעיסה אחידה ומוסיפים כוס מים חמים וממשיכים לערבב.
3.    לוקחים תבנית (חד פעמית או רגילה לבחירתכם) משמנים את התבנית ושופכים לתוכה את התוכלת ואופים בחום של 180 מעלות.
4.    על מנת להכין את ציפוי השוקולד נרתיח את כל המרכיבים בסיר ונערבב היטב. לאחר ערבוב טוב נשפוך את התוכלת על העוגה ונמשיך לאפות לעוד 2 דקות.
**  מומלץ לשפוך את ציפוי השוקולד על העוגה בעודו חם.

המלצות הגשת העוגה

כאמור, עוגת שוקולד מתאימה לכל יום בשנה וכמעט בכל אירוע, דבר הנותן לנו יתרון משמעותי וביטחון עצמי בזמן ההכנה. להלן מספר המלצות לאיך להגיש את העוגה בצורה מזינה יותר.
•    במידה והכנתם את העוגה בזמן החורף מומלץ להגיש אותה חמה וליהפך בתקופת הקיץ.
•    הגישו את העוגה עם שתייה קרה. בדרך כלל עוגות שוקולד גורמות לתחושה של צימאון, לכן חשוב להגיש את העוגה עם משקה קר.
•    הגישו את העוגה עם פירות העונה. פירות העונה יעזרו בשבירת הטעם ומתן של טוויסט בפה.

לסיכום:

במידה ואתם רוצים ללכת על בטוח אין ספק שעוגת שוקולד קלאסית היא פתרון מושלם עבורכם. יתרון מאד משמעותי בעוגת שוקולד הוא שהיא קלה להכנה וכמעט כל אדם יצליח להכין עוגה כזו.
בתיאבון