חטיף באונטי
מלית
220 גר' סוכר
קורט מלח
90 מ"ל מים
1 כפית תמצית וניל משובחת מדגסקר בורבון
1 פחית חלב קוקוס,400 מ"ל
300 גר' קוקוס טחון (אלמנדוס)
ציפוי גאנאש שוקולד
250 גר' שוקולד מריר לובקה 60%
250 מ"ל שמנת מתוקה
מתחילים בהכנת המלית
להרתיח בסיר בינוני סוכר,מים ומלח.
מוסיפים תמצית וניל וחלב קוקוס ומרתיחים שוב.
מוסיפים קוקוס ומבשלים כ- 3 דק' תוך כדי ערבוב רציף עם כף עץ כדי שהנוזלים יספגו בקוקוס.
מכבים את האש ומצננים כחצי שעה.
בחצי השעה שיש מכינים את התחתית
ציפוי גאנאש שוקולד
שמים את מטבעות השוקולד בקערת זכוכית.
מרתיחים את השמנת ושופכים על השוקולד, ממתינים כ- 2 דק'.
מערבבים עם מטרפה לקבלת נוזל אחיד וללא גושים.
שופכים את הגאנאש על התבנית הקפואה ומיישרים על ידי טלטול התבנית מצד לצד בעדינות.
מחזירים להקפאה למשך הלילה,לפחות 8 שעות.
חותכים למלבנים בגודל 3 על 3 ס"מ מאחסנים במקרר או במקפיא בשכבה אחת ולא אחד על השני.
- מתכון באדיבות מיכל נצר