אוזני המן
|
קל
|
כשרות חלבי, כשר
מצרכים
500 גרם (2/3 3 כוסות) קמח
50 גרם (½ כוס) אבקת שקדים (לא שקדים טחונים)
270 גרם חמאה
2 ביצים
160 גרם (11/3 כוסות) אבקת סוכר
קורט מלח
4 גרם (1 כפית) אבקת אפייה
אופן הכנה
- מערבבים חמאה וסוכר במיקסר עם וו גיטרה, לתערובת תפוחה.
- בקערה נפרדת מערבבים את החומרים היבשים.
- כשהתערובת תפוחה מוסיפים את הביצים בזו אחר זו עד להטמעה.
- מוסיפים מחצית מהחומרים היבשים, מערבבים, מוסיפים את המחצית השנייה ומערבבים שוב. כלל חשוב בבצק פריך הוא להמעיט בלישה.
- עוטפים בניילון נצמד ומקררים שעתיים.
- מרדדים את הבצק לעובי חצי סנטימטר וקורצים עיגולים.
- בעזרת שקית זילוף או כפית מניחים מהמילוי במרכז העיגול, מקפלים שלוש צלעות למרכז ומהדקים היטב.
- אופים בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות, כ־13 דקות.