עוגת מוס מרציפן
חמם את הביצים בכלי שמונח בתוך סיר עם מים חמים על הגז (בן מארי) וקרר תוך כדי ערבול. ערבב את המרציפן עם ליקר האמרטו לעיסה אחידה וקפל לתוך מסת הביצים הקרה. הוסף את השוקולד הלבן המומס, לאחר מכן המס את הג'לטין ולבסוף את השמנת המתוקה.
מרח את המוס על עוגת ספוג בתבנית וקשט.
אנו ממליצים להקטין את כמות הג'לטין אם המוס מוגש בקערה.
מוס מרציפן
400 גר' מרציפן 52% של לובקה
60 גר' ליקר שקדים אמרטו 28%
200 גר' שוקולד לבן
100 גר' ביצים
120 גר' חלמונים
8 דפי ג'לטין
1000 גר' קצפת , לא ממותקת
כמות ל-3 עוגות בקוטר 18 ס"מ
ציפוי פירות
400 גר' פירות כתושים (לדוגמא פטל)
200 גר' מי סוכר (ביחס של 1 ל-1)
6 דפי ג'לטין
השרה את הג'לטין במים, המס עם מעט מי סוכר וערבב עם הפירות הכתושים.
כמות ל-3 ציפויי עוגה בקוטר 18 ס"מ
חמם את הביצים בכלי שמונח בתוך סיר עם מים חמים על הגז (בן מארי) וקרר תוך כדי ערבול. ערבב את המרציפן עם ליקר האמרטו לעיסה אחידה וקפל לתוך מסת הביצים הקרה. הוסף את השוקולד הלבן המומס, לאחר מכן המס את הג'לטין ולבסוף את השמנת המתוקה.
מרח את המוס על עוגת ספוג בתבנית וקשט.
אנו ממליצים להקטין את כמות הג'לטין אם המוס מוגש בקערה.