עוגת מרציפן
כמות לתבנית אחת 60×40 ס"מ
בצק שמרים
850 גר' קמח חיט
50 גר' שמרים
100 גר' סוכר
500 גר' חלב 3.5% שומן
90 גר' חמאה
7 גר' מלח
וניל, לימון
מילוי מרציפן
300 גר' מרציפן
300 גר' חמאה
300 גר' פונדנט צרפתי
מומלץ להשתמש במרציפן איכותי 33% של לובקה >
בנוסף
פרוסות שקדים
גבישי סוכר עדינים
להשרות את החלב, הסוכר והשמרים לכלי קמח לכ-10 דקות. להוסיף את שאר המצרכים, ללוש לבצק שמרים רך (עם וו ספירלה: 2 דקות לאט / 10 דקות מהר, טמפרטורת הבצק: כ- 22º-240º).
לתת לבצק לנוח כ-45 דקות בטמפרטורת החדר. ללוש שוב ולהתפיח כ-15 דקות.
לרדד את בצק השמרים לתבנית (בגודל 60×40 ס"מ), להתפיח שוב כשעה
למילוי, לערבב מרציפן, חמאה ופונדנט צרפתי לכדי עיסה אחידה. להבריש את הבצק המותפח עם חלב, להחדיר באופן אקראי את מילוי המרציפן, לכסות עם פרוסות שקדים וגבישי סוכר.
- טמפרטורת אפיה: 200º
- זמן אפיה: כ-25 דקות